Sidekick

In zijn rol als sidekick, representeert Robert “de stem van het publiek”. Uit de publieksfeedback die hij live op zijn tablet verzamelt, selecteert hij de meest interessante, kritische en grappige vragen en koppelt deze terug aan sprekers en panels. Zo ondersteunt hij de dagvoorzitter met publieksinteractie en helpt hij sprekers hun boodschap zo duidelijk mogelijk over de bühne te krijgen. Bovendien stem je zo ultiem af op de aanwezige kennis en ervaring in de zaal!

 

Eigentijds communiceren

“Eigentijds communiceren betekent niet alleen een podium bieden aan sprekers, maar óók aan je publiek. In een online tijdperk zijn we gewend geraakt aan sharing, waarom zouden we hier offline plots mee stoppen? Middels de inzet van Sendsteps technologie is een publiek in staat om via de smartphone open reacties in te sturen. Vanuit mijn bijdrage als sidekick heb ik tal van bijeenkomsten van koers zien veranderen: kritische reacties komen helderder en sneller aan bod en het verhaal van sprekers vindt nog beter inbedding doordat vragen gerichter beantwoordt kunnen worden. Door zo slim af te stemmen op aanwezige kennis en ervaring, voeg je voor iedereen waarde toe. En het is nog eens erg leuk ook: Verlevendig je event en ga de dialoog aan!”

 

C’est le ton qui fait la musique

“Door de inzet van de sidekick, ben je in staat om ook een groot publiek aan het woord te laten. Voor veel organisaties is dat ook best spannend: “Wat als er vragen komen over heikele thema’s?”. In het vooroverleg stem ik daarom samen met de klant het krachtenveld zorgvuldig af. Dat wil niet zeggen dat ik reacties censureer, máár in het moment weet ik dan wel kritische reacties zo constructief mogelijk terug te vertalen naar het podium.  Daarin ben ik diplomatiek. En soms een tikkeltje eigenwijs. Zo vroeg ik Zijne Heiligheid de Dalai Lama of hij ooit wel eens een spijkerbroek droeg. Zou jij het hem durven vragen?”

Hans Poortvliet | Bestuurder bij HotelloTOP:
“Thanks voor jouw optreden tijdens HotelloTOP; je doet dit echt fantastisch! En daar meen ik elk woord van! Duidelijk, humor, stijlvol en met respect voor alle aanwezigen en hun inbreng: he-le-maal goed!”
Elise de Haan | Communicatie Adviseur bij KPN:
“Onze Sidekick Robert heeft een topprestatie geleverd! Erg goed concept, dit ondersteunt de spreker optimaal op een luchtige humorvolle manier.”
Rob Oudkerk | President bij De Transformatiefabriek:
“In mijn ervaring als debatleider op het huisartsencongres in Maastricht bleek Robert een waardevolle toevoeging voor de dynamiek en het enthousiasme in de zaal. Van harte aanbevolen!”