Gespreksleider

Het publiek aan het woord! Als gespreksleider gaat Robert de dialoog aan met het publiek in de zaal of met de online deelnemers. Al snel ervaar je zijn betrokkenheid en nieuwsgierigheid en daarmee focus op het thema. Hij zorgt ervoor dat paradepaardjes op stal blijven en dat iedereen zo goed mogelijk aan bod komt. Stille deelnemers blijken vaak de meest waardevolle bijdragen te hebben. Robert helpt kleine en grote groepen zichzelf verder bewust te worden, eigenaarschap te pakken en vervolgstappen concreet te maken!

De weg er naar toe

Een groep mensen tot een gezamenlijke keuze laten komen. Daarvoor zijn verschillende manieren te bedenken en daarin adviseer ik je graag. “Over de Streep” maakt je bewust van verschillen in een groep, een debat helpt om je te verdiepen in verschillende perspectieven en je idee pitchen tijdens een brainstorm geeft verdieping aan je uiteindelijke keuze. En zo zijn er nog meer wegen die naar Rome leiden.

Naast specifieke werkvormen [speels danwel serieus], kunnen interactietools bijdragen aan een gefundeerde uitkomst. Ik gebruik graag Sendsteps technologie om deelnemers anoniem te laten reageren. Deelnemers kunnen via hun smartphone anoniem reageren op stellingen en reacties insturen. De resultaten worden getoond op het presentatiescherm. Doordat de sociale wenselijkheid gefilterd wordt, kom je sneller tot de kern en volgen er vaak meer open en authentieke gesprekken. Ook over de soms lastige onderwerpen. Tenslotte neem ik ook mijn ervaring als coach practitioner mee [Systemisch Werk, Transactionele Analyse en NLP], hetgeen mij helpt om waardevolle gesprekken op gang te krijgen.

Type bijeenkomsten en events?

Met Robert zijn brede ervaring in gespreksleiding kan hij je helpen bij jouw:

  • Ronde tafels
  • Brainstorm en co-creatie sessies
  • Directie, team- en heisessies
  • Inspraak bijeenkomsten
  • Cultuursessies
  • Strategie sessies
Elly van Wenum | CDA bestuurder bij Gemeente Dordrecht:
“Robert, wat deed je die lastige gesprekken weer goed. Het lukte om ondanks het zware thema mensen zich ontspannen te laten voelen en in een echt prettige sfeer in gesprek te gaan.”
Michel Kolenbrander | Concept Developer bij Born2Brand:
“Graag wil ik Robert aanbevelen vanwege zijn enorme integriteit, prettige persoonlijkheid, vakbekwaamheid, enthousiasme en creativiteit. Wat is het toch heerlijk om zaken te doen met mensen die zo hun eigen specialisme hebben!”
Erik Swelheim | CFO bij KLM:
“Robert Daverschot faciliteerde de jaarlijkse KLM Controllers Dag en droeg echt bij aan een verbeterde interactie met het publiek. Daarnaast is Robert een ervaren gespreksleider, zeer bedreven in het interviewen van mensen.”