De afgelopen weken interviewde ik vier vrouwelijke dagvoorzitters. Over hun werk. En over de manier waarop hun vrouw-zijn hierop van invloed is. Er wordt niet altijd bij stilgestaan, maar bijeenkomsten kunnen nogal verschillend ervaren worden, op het moment dat deze door een man danwel door een vrouw geleidt worden. Waarom eigenlijk? Vier vrouwen aan het woord :

Hadassah de Boer: Hadassah is bekend van radio en televisie en als dagvoorzitter met name actief in de culturele sector.

Esther van Rijswijk: Esther schreef als columniste onder andere voor HP De Tijd en Elsevier. Ze werkte zowel als RTL correspondente in Londen en presenteerde programma’s voor RTL Z. Esther is met name actief in de financiële sector.

Lisa Peters: Lisa studeerde psychologie en onderzoeksmethodieken. Ze werkte lange tijd als onderzoeker en begeleidt nu met name bijeenkomsten in de wetenschappelijke hoek.

Inge Diepman: Inge is bekend van televisie en presenteerde voor de VARA programma’s zoals Herexamen en B&W. De laatste jaren is Inge met name actief in de medische sector en is zij dagvoorzitter op tal van medische congressen.

Mijn hele interview met de dagvoorzitters bekijk je hier: