Tommie Smith won tijdens de Olympische Zomerspelen in 1968 goud op de 200-meter sprint. Ik ontmoette hem en zijn vrouw Delouis in Sitges [Spanje] tijdens de 2.5-daagse Intersport Leadership Summit. Tommie is niet alleen bekend vanwege zijn gouden plak, maar vooral van hoe hij die destijds in ontvangst nam: met een vuist in de lucht als protest tegen racisme. Een beeld wat de wereld rondging en nog steeds resoneert. Maar waarom was ik in Spanje en waarom was hij daar?

Afgelopen zomer begeleidde ik voor Intersport [een internationale sportkleding retailer] en namens eventbureau International Orange, een 13-tal sprekers. Ik hielp hun bij de opzet van hun storyline. Alle sprekers, hadden een belangrijke boodschap te delen en allemaal wilden ze dit met zoveel mogelijk impact overbrengen. Daarom was ik de eerste week van September óók op locatie tijdens een tweetal repetitiedagen en het eigenlijke event.

Met alle sprekers, sommigen alleen en sommigen in duo’s, hebben we krachtige verhaallijnen kunnen formuleren: soms in presentatie-stijl en soms in interviewvorm. Onder andere het toepassen van krachtige openingen, het gebruik van concrete voorbeelden, beeldende metaforen en heldere call-to-actions, leidde niet alleen tot impactvolle verhalen, maar ook tot een overkoepelende en consistente boodschap.

Op één van de avonden tijdens de summit begeleidde ik ook een “Over de Streep” sessie, waarmee het publiek elkaar beter leerde kennen. Het internationale gezelschap verzamelde zich in de tuin van het resort aan zee en we kwamen er al snel achter wie er een marathon kon lopen, hoe diversiteit van belang is en wie er nog maar kort of al heel lang in de sports gear industry werkzaam zijn.

Keep moving.

Think before you move.

Know it is allright to take a step back.

But, keep moving.

Tommie Smith

Er waren geen krachtiger woorden om deze “Over de Streep” sessie te starten. Ik interviewde Tommie Smith vóór we de sessie startten en wat volgde was een geanimeerd gesprek met de deelnemers. Van presentaties, interviews tot aan Over de Streep: ik kijk terug op een prachtig project waarmee ik het nieuwe eventseizoen van start mocht gaan. Dank aan International Orange en Intersport voor het vertrouwen en de fijne samenwerking – keep moving!