Dagvoorzitter

Robert Daverschot is een getalenteerde dagvoorzitter met jarenlange ervaring op podia in binnen- en buitenland. Een professional die weet wat het is om echt te luisteren. Iemand die tot de kern komt door de juiste vragen op het juiste moment te stellen. Robert gebruikt Sendsteps technologie om het publiek te laten stemmen op stellingen en om vragen te laten insturen voor sprekers op het podium. Hij creëert altijd een prettige, betrokken sfeer voor zowel sprekers als het publiek. En altijd humor gegarandeerd!

Prettig schakelen!

Voor mij is dagvoorzitterschap teamwork. Het is voor veel professionals geen alledaagse bezigheid om een event te organiseren. Vaak zijn er ook nog eens grote belangen mee gemoeid. Denk aan het draagvlak creëren voor een nieuwe strategie, het aandacht vragen voor een actuele uitdaging of het onderhouden van belangrijke relaties. Ik werk daarom al in een vroeg stadium samen met opdrachtgevers om zo kennis te maken met de organisatiecultuur, om de doelen van een event te formuleren en om het programma hier zo helder mogelijk op af te stemmen. Ik denk graag mee en merk vaak hoeveel vertrouwen mij wordt gegeven. Dat is prettig schakelen!

#durftevragen

Het brede scala aan thema’s, organisaties en groepen, maakt mijn werk als dagvoorzitter zo enorm inspirerend. De ene keer in gesprek over het diversiteitsbeleid bij een grote consultancy, dan de burgermeester van Amsterdam interviewen over de samenwerking tussen politie en boa’s en dan weer over de vloer bij startende ondernemers in de foodbranche.

“Een prettige kalmte” is iets wat ik vaak terugkrijg van klanten en publiek. Daarmee stem ik af op sprekers, krijg ik het vertrouwen van groepen en kan ik het proces krachtig faciliteren. Tal van prikkels, harde stemmen en simpele onliners leiden vaak af van de essentie: daar waar het daadwerkelijk toe doet. Ik ben benieuwd naar “waarom we de dingen doen, zoals we ze doen”. Goed luisteren is niet altijd makkelijk, maar geeft je vaak wel waardevolle inzichten. “Durf te vragen” is wat mij betreft geen simpele hashtag of een koud kunstje, maar een manier om mensen, organisaties en thema’s kritisch te bevragen en, met een vleugje humor, te verbinden.”

Als generalist bijt ik mij in ieder nieuw thema vast, lees ik mij in en laat ik mij vooral uitgebreid bijpraten door insiders en outsiders. Ik kruip in de huid van de organisatie. Zo leidde ik kritische medewerkersbijeenkomsten, was ik gastheer voor relatie events van grote banken en interviewde ik wetenschappelijke panels op internationale congressen.

Type bijeenkomsten en events?

Met Robert zijn brede ervaring in binnen- en buitenland kan hij je helpen bij jouw:

  • Medewerkersbijeenkomst
  • Relatie event
  • [Wetenschappelijk] Congres
  • [Verkiezings]debat
  • Pandeldiscussie
  • Cultuursessie
  • Jubileum event
  • Symposium
Rutger Bremer | Directeur bij Momice:
“Heb het event nog wel 100 keer opnieuw beleefd en vind dat je het echt super goed gedaan hebt. De juiste vragen op de juiste manier, hoe je de leiding nam op de juiste momenten. Iedereen accepteerde jou heel makkelijk en kwam daardoor meer los. Precies zoals we gehoopt hadden, maar dat heb je echt goed gedaan.”
Erik Swelheim | CFO bij KLM:
“Robert Daverschot faciliteerde de jaarlijkse KLM Controllers Dag en droeg echt bij aan een verbeterde interactie met het publiek. Daarnaast is Robert een ervaren gespreksleider, zeer bedreven in het interviewen van mensen.”
Fritha Knudsen | Executive Producer & Creative Director:
“Ik heb het genoegen gehad om met Robert te werken tijdens Fresh 2014 in Kopenhagen. Zijn scherpe analyse, gespreksleiding en charmante manier van interactie creëren met het panel en publiek, ontstak een vlotte en waardevolle discussie en gaf waardevolle inzichten!”
Dave Sharp | Reporter bij BBC News:
“Met plezier heb ik met Robert samengewerkt tijdens de European Meeting and Events Conference in 2015 in Krakau. Zijn ondersteuning was super. Ik kan niet wachten om weer met Robert samen te werken!”