“Je was echt heel goed en wat hebben we veel positieve reacties gekregen. Deelnemers kwamen apart hiervoor naar mij toe om dit aan te geven, echt een groot compliment!”

Gabriëlle Janssen, Voorzitter Optometristen Vereniging Nederland
https://player.vimeo.com/video/524314913

Context: De Optometristen Vereniging Nederland [OVN] zet zich dagelijks in voor uitstekende kwaliteit van de beroepsgroep. Optometristen zullen de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in de oogzorg, doordat zij verschillende zorgtaken kunnen overnemen van huis- en oogartsen. Tweejaarlijks organiseert de vereniging haar eigen OVN congres voor leden. Ik hostte de editie in 2019, de online editie in 2021 [zie video] en de editie in 2023.

Uitvoer: Tijdens het drukbezochte OVN congres, worden optometristen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de oogzorg, maar ook rondom bestuurlijke- en politieke zaken. Voor de OVN hostte ik drie edities van dit jaarcongres. Zo begeleidde bv. ik tijdens het live programma in 2019 een Engelstalige paneldiscussie tussen een oogarts, hoogleraar en twee contactlensfabrikanten over het mogelijke nut of juist de schade van nachtlenzen bij kinderen. Door twee conflicterende visies, tussen oogartsen enerzijds en optometristen anderzijds, ontstond een levendige en informatieve discussie waarbij ik voortdurend ook het publiek inhoudelijk wist te betrekken. Na afloop stootte een deelnemer mij aan en zei: “Als jij er de volgende keer weer bij bent, ben ik er ook”.