“Wij en onze klant zijn zeer tevreden over onze samenwerking, jouw werkwijze en aanpak. Iedereen heeft het als zeer prettig ervaren.”

Janet Brouwhuis, JBace Eventmanagement

Context

De bouw is één van de gevaarlijkste sectoren om in te werken. Al jarenlang schommelt het aantal dodelijke ongevallen rond de twintig. Ook binnen de energiesector is dit probleem niet te onderschatten. Verschillende arbeidsrisico’s gaan samen met het werken in deze sector: bv. het vallen van grote hoogte, onveilige situaties met bekabeling of de sluipmoordernaar van zware, fysieke belasting.

Uitvoer

De energiesector agendeerde het probleem van “veiligheid op de werkvloer” met onder andere het “Energy Safety Festival”: een tweetal bijeenkomsten. Eén online en één fysiek. Ik modereerde de online variant en deed dat samen met een tafeldame uit de eigenlijke sector. Op deze manier konden we ultiem vorm en inhoud versterken. We verwelkomden verschillende talkshowgasten die het belang van safety onderstreepten en die dit met concrete voorbeelden illustreerden. Daarnaast werden er korte video’s over best practices getoond van verschillende organisaties zoals BAM Infra en Tennet, waarover we aan tafel doorspraken. Doordat er parallel live publieksvragen werden ingestuurd, werd het geheel een geanimeerd en inspirerend gesprek. De talkshow werd afgesloten met een keynote van een veiligheidspsycholoog die de laatste inzichten uit de neuropsychologie vertaalde naar het gedrag op de werkvloer. De online talkshow diende hiermee als opmaat naar een live congres later in het jaar.